Reportajes de AlicanteSpiga Ristorante en Alicante
Mercat del Riurau
Restaurantes
Mercat del Riurau

El Mercat del Riurau es un espai de trobada on compartir moments i converses, i on conéixer de prop llauradors, forners, artesans i creatius que mostren el seu producte sense intermediaris. Un espai os es viu el ruralisme modern amb orgull i on tenen cabuda totes aquelles expressions que respecten i valoren el nostre patrimoni rural i mediambiental.Guia de Viaje Costa BlancaEl monumental Riurau de Jesús Pobre
Mercat del Riurau El monumental Riurau del senyor de Benissadeví, és l’escenari on s’ubica el mercat de la terra. És una iniciativa que busca dinamitzar l’economia local, donar suport als xicotets agricultors i productors de la zona i oferir als veïns i visitants una alternativa de comerç sostenible i respectuós amb l’entorn.


Fruites i verdures de temporada
Fruites i verdures de temporada, conreades en bancals de la comarca pa i melmelades casolanes, coques i pastissets de tota la vida, oli i vi, són alguns dels productes que es poden comprar i tastar. L’oferta és dinàmica i s’adapta als cicles de la natura. També estan presents parades d’artesania tradicional i les activitats culturals que es celebren cada diumenge li donen eixe esperit festiu de plaça de poble. Obrim tots els diumenges: durant l’estiu de vesprada de 18 a 23h a partir del 30 de juny i la resta de l’any als matins de 9 a 14h.


Mes de Quaranta parades
Quaranta parades. En els seus inicis, el Mercat buscava donar eixida als productes de temporada cultivats en els bancals de la contornada i acurtar les distàncies entre productors i consumidors. El dia en què va arrancar comptava amb 22 parades. Hui en són 40. De productes agrícoles, alimentaris i artesanals.


Ambien familiar i acollidor
El Mercat és també un ambient acollidor per a les famílies amb criatures. Al riurau hi ha una zona de jocs, amb gronxadors i tobogans, però a més a més, un parell de vegades a l’any, el Mercat organitza Petit Riurau: espectacles de màgia, circ i teatre, conta-contes, pallasses, tallers per pintar-se la cara…i un fum d’activitats lúdiques i divertides pensades per als més menuts.


El Mercat evoluciona
El Mercat ha significat un autèntic revulsiu per a Jesús Pobre i la seua gent. S’ha convertit en un reclam turístic potentíssim, que cada diumenge atrau centenars de visitants a este raconet de la Marina Alta. El projecte ha sabut generar autoestima i il·lusió entre els veïns i veïnes, reforçant els vincles de comunitat i a més, els ha posat a les mans tot més d’un ventall d’oportunitats.


Els racons amb taules i cadires
Al Mercat, no cal dir-ho, abunden els racons amb taules i cadires on calmar la set i la fam amb delicatessen casolanes, gelats elaborats amb receptes secretes, cerveses artesanes, vins bio-dinàmics i del terreny, sucs i batuts orgànics i tot tipus de delícies ensucrades. Hi ha un servei de bar i qualsevol pot portar-se el seu pícnic de casa i instal·lar-se a passar la vesprada o sopar tranquil·lament.


Les coques del Riurau
De mullador, de ceba, de pésols, d’anxova, d’espinacs, de sobrassada… Més grans, més menudes, amb farines integrals o escaldades. Les coques són un dels emblemes gastronòmics de la Marina i un dels productes estrella del nostre mercat. De fet, no tenim una parada, sinó unes quantes.


Diversitat al Riurau
Tot i que el mercat parla en valencià i ha fet de la reivindicació lingüística un dels seus trets distintius, no deixa de ser una petita torre de Babel, on conviuen pacíficament nouvinguts i locals. Per descomptat, molts dels clients habituals són residents europeus acostumats a adquirir productes ecològics i sensibles a un model de producció i consum totalment oposat al de la indústria agroalimentària.


La música al Riurau
Que no pare la música. L’ombra d’un portentós garrofer és l’escenari, tots els diumenges de l’any, d’activitats culturals de xicotet format, com ara presentacions de llibres, recitals de poesia i, sobretot, concerts en acústic. Swing, melodies pop, versions rock de tots els temps, cantautors, música folk…el ventall no pot ser més ric i variat.
Busca Reportajes


Costa Blanca Guia de Viaje  Restaurantes  Escapadas  Inmobiliarias 
Booking  Ocio  Fotos  Anuncios Gratis  Profesionales